Bokhyllan

Om du som jag, andas, lever och älskar ord *Texter <3 Böcker* (det är ju livets guldkant), missa inte då den HÄR programserien med 5-minutersavsnitt där olika författare tipsar om sina favoriter. En fin serie som släpper in oss läsare till skaparnas egna bokhyllor.
 
Från avsnitt 1, citat Ebba Witt-Brattström om "Gösta Berlings saga":
"...därför att den också har någon sådan här väldigt erotisk ton. Man läser den med lite champagnebubblor i kroppen. Det är helt magiskt!"

A, B, C. Vitaminer som är mer intressanta i bokstavsform

Plötsligt uppmärksammar jag att maten helt glömts bort. Orden föder sinnet såpass väl, att även kroppen blivit mätt. Ändock behöver jag vitaminer. Jag förstår ju det. Men jag skall bara skriva färdigt, så kan jag handla något ätbart sedan.

Jag är inte perfekt, tyvärr

Titel: Jag är inte perfekt, tyvärr
Författare: Michaela Forni
Antal sidor: 222
Förlag: Lava Förlag
 
Bokens första mening:
(förordet) "Äntligen är det dags för mig att skriva förordet till den här boken."
 
Om boken:
"Boken är en kombinerad dagbok och självhjälpsbok och beskriver hur krav och perfektionism i dagens samhälle bidrar till en växande stress och oro hos unga kvinnor och vilken del sociala medier har i det hela. Med hjälp av yoga, mindfulness och terapi tog sig Michaela själv tillbaka från en period av utmattning."
 
Anettes ord:
Känslan jag får av boken är som ett förtroligt samtal på tjejmiddagen. Med goda självhjälpsråd och tankar kring livet och självkänslan.
 
Ord som fastnade:
"...Hur lång tid tar det att gråta tusen trötta tårar?"
 
Mitt ex:
Lånat på biblioteket men finns också att köpa bl.a HÄR och HÄR