En vinterlek

Titel: En vinterlek
Författare: Elin Bengtsson
Antal sidor: 26
Förlag: Novellix
 
Bokens första mening:
"Över kanten på ölglaset möter jag hans blick."
 
Anettes ord:
Jo, hon kan Elin. Det är en konst att skriva en novell, att fånga det där ögonblicket och göra en hel berättelse av det. Det är långt ifrån alla som lyckas tillfredsställande, även om de blivit publicerade. Men Elin kan. Jag njuter av protagonistens beräknande och iskalla hämnd på högskolekärleken som plötsligt dyker upp. Han som sårade och lämnade ett ärrat hjärta.
 
Ord som fastnade:
sidan 21-26. Den sakliga nedräkningen av kroppstemperaturen. En biolog som vet precis vad hon gör.
 
Mitt ex:
Köpt HÄR, men finns också bla. HÄR och HÄR

Att skriva

"Novellen skrev sig själv och jag hade svårt att hinna med i tempot"  - Hemingway
 
Vissa hade det bra i sitt skapande. Själv sitter jag och blöder fram varenda ord. Idag går det inget bra, inte heller igår eller dagen innan det. Vilken dag var det då?
 
Ibland går det lätt. Då hinner jag inte manövrera fingrarna tillräckligt snabbt på tangenterna. Men idag är det smärtsamt trögt.
 
 

Bakom din rygg

Titel: Bakom din rygg
Författare: Sofie Sarenbrant
Antal sidor: 395
Förlag: Bookmark förlag
 
Bokens första mening:
"Allt går så snabbt att han inte hinner uppfatta vad som händer."
 
Anettes ord:
Det här är första gången jag läser Sarenbrant, så jag är nyfiken när jag inleder läsningen. Jag roas av dramat som breder ut sig på den lilla salongen och upplever det som en amerikansk såpa. Läser gärna vidare och tycker om de korta avsnitten som växlar mellan de tre karaktärerna. Perfekt för en "mellan-hållplatserna-läsning" eller "medan pastan-kokar-läsning". Förvånas dock något över förlagets hype om att romanen skulle vara en psykologisk thriller, kan tänka mig att en del läsare kan känna besvikelse över gastkramningar och nervkittel som uteblir. I mina ögon lyser mördaren klart och slutet är väntat. Men på något sätt hade jag inte heller några önskningar om att det skulle vara annorlunda. Intresset ligger mer i att följa intrigen.
 
Mitt ex:
Lånat. Finns bla att köpa HÄR och HÄR